Bototal ikon

Om oss

Ett personligt bostadsföretag

Bototal är en bostadsutvecklare. Vi förvärvar mark och fastigheter, projekterar, utvecklar och säljer nyckelfärdiga bostäder. Vi skapar moderna och funktionella hem för människor att trivas i. Företaget Bototal är ett familjeföretag, grundat av Simon Makdesi och Sanho Safar. För oss handlar bostadsutveckling om mycket mer än att ”bara” utveckla bostäder, det handlar om att skapa hem.

Man köper inte bara en bostad – man köper ett hem
En bostadsaffär är en stor affär för de flesta och det är viktigt att du kan känna dig trygg i din investering. Genom att finnas vid din sida genom hela processen, från det att du bestämmer dig för att skriva under ett köpekontrakt tills det att du står med nycklarna i din hand, vill vi skapa goda förutsättningar för att du ska känna dig så trygg som möjligt i ditt bostadsköp.

Som en av marknadens mindre aktörer kan vi bygga mer personliga relationer och arbeta närmare våra kunder.

Det är viktigt för oss att värna om den miljö som världens kommande generationer en dag ska ärva, därför strävar vi alltid efter att hitta hållbara lösningar.

Vi bygger bostäder vi själva gärna vill bo i.

Vision

 

Tillgänglighet och trygghet
Bototal är ett familjeföretag, grundat av Simon Makdesi och Sanho Safar. Som en av marknadens mindre aktörer kan vi bygga mer personliga relationer och arbeta närmare både våra kunder och andra som är involverade i processen. Med full koll på hela processer – från ax till limpa – kan vi också ta fullt ansvar för det vi levererar. Det är viktiga källor till trygghet.

Modernt och funktionellt för fler
Vi är varken intresserade av att bygga superexklusiva lyxlägenheter som få har råd med eller att bygga så billigt att man måste tumma på kvaliteten – utan vårt engagemang ligger i att bygga snygga och väl genomtänkta bostäder som många både vill bo i och kan ha råd att köpa.

Det gör vi bland annat genom att tänka efter före och låta bli att krångla till saker. Och genom att alltid arbeta med utgångspunkt i marken vi bygger på. Ingen plats är den andra lik. Därför måste den som förutsätter sig att skapa harmoniska hem med egen karaktär, alltid låta varje tomts unika förutsättningar ligga till grund för arbetet.

Hållbarhet
Som det familjeföretag vi är vill vi värna om miljö som världens kommande generationer en dag ska ärva, därför strävar vi alltid efter att hitta hållbara lösningar att bygga in. Hur de ser ut kan variera från projekt till projekt. Vi håller oss inte med några färdiga lösningar som vi kan klistra på alla projekt, utan utgår alltid från varje projekts unika förutsättningar. Några exempel på vad hållbarhetsinsatser kan handla om är solceller, sedumtak, laddstolpar för eldrivna fordon, värmeåtervinning, energiåtervinning och olika smarta hem-lösningar.

En värld där teknikutvecklingen är på ständig frammarsch rymmer hela tiden nya möjligheter att integrera tekniken i byggprojekt. Att se sådana möjligheter är en del av vår vision: att bygga morgondagens samhällen.

Välkommen till oss och Bototal
Vi hoppas att alla ska kunna känna sig välkomna hos oss och kunna känna att man ”hittat rätt” bland våra bostäder. Oavsett om du är ute efter att investera i en bostad eller att investera som samarbetspartner.

Aktuellt

Slottsängen

Med miljöer där gemenskap och det goda livet är tänkt att vara kärnan

Fresta ängar

Fresta ängar består av tomter med radhus som gränsar till en stor och öppen grön äng.

Liften

En småskalig och genomtänkt nyproduktion